Monesta blogista olen kaivannut esittelyä työkaluista, sellaista en ole vielä löytäny, joten päätin perustaa oman. En tokikaan esittele täällä jokaista kippoa, kuppia, kattilaa ja pannua joka keittiöstäni löytyy, mutta näitä koristelun yms. tärkeimpiä "tilpehöörejä" Hymy.

Ensin wiltonin piparkakkumuotit, jotka tilasin USAsta, 101 muottia. On numerot 0-8, isot kirjaimet A-Y, pääsiäisaihetta, Halloween-aihetta, joulua ja juhlaa, kukkaa ja sydäntä ja tähteä ja neliötä ja ympyrää, myös dinosauruksia ja kulkuneuvoja löyty. Testasin näitä myös pursotusmuotteina ja toimivat loistavasti myös siihen puuhaan. Muotit ovat konepestävät.

Sitten tärkein työkaluni, uskollinen ja väsymätön vatkaajani ja veivaajani, kulkenut mukanani jo kohta 10 iloista vuotta; Philips IsoAhkera Trio HR 7805. Itku meinasi jokunen vuosi sitten pirahtaa kun yksi kulhoista kopsahti lattialle ja kylkeen tuli halkeama, sitkeästi kuitenkin konetta ja kulhoa käytin ja varaosaa Philipsiltä kyselin, vaan "ei oo ei tuu" sanoivat... Kunnes eräänä kauniina päivänä, jostain kumman syystä en tiedä vieläkään miksi, mutta menin silloisen kotikaupunkimme kierrätyskeskuksen avajaisiin ja siellä hyllyllä nökötti niin söpösti juurikin samanlainen kulho kuin kotonani haljenneena kaapissa, mukaan kuului jopa terätkin ja teränpidikkeet ja hintaa vaivaiset 1,50€, innossani juoksin kassalle katsomatta muuta tarjontaa ja varjelin kulhoa kuin kruununjalokiveä koko kotimatkan.

No, onhan kone pikkuinen ja vanha uusiin hienoihin vekottimiin verrattuna, mutta hyvin me ollaan juttuun tultu ja tullaan toivottavasti vielä monta monta vuotta. Kuvasta tokikin uupuvat kaikki kilkkeet, joista osa oli pesussa, osa menossa pesuun ja osaa en vain jaksanut kuvaa varten esille kaivaa...

Ja nyt pursotinmuotteja; keltaisia ja vihreitä ja eipä niissä oikeastaan muuta eroa olekaan... Sekä Städterin gerbera-/auringonkukkamuotti, Wiltonin keskikokoinen perhosmuotti ja Wiltonen 4 erikokoista kukkamuottia, metalliset lehtimuotit 3eri kokoa sekä punainen tähtitorttumuotti, jolla saa tehtyä kaikkea muutakin kuin tähtitorttuja, loisto-ostos se ja lopuksi vino pino metallisia muotteja.

Ja tällä erää lopuksi; silikoninen leivonta-alusta, pyörivä tarjotin helpottamaan kakunkoristelua, mainio vekotin, parhaimmat kaulimeni sekä silikonisuti ja silikoniteräinen nuolija ja viimeisimpänä pursottimeni; tuollainen vanhanaikainen painettava tötterö, minä en tule toimeen pursotinpussien kanssa, siksipä tuossa onkin 4 pussityllaa, joilla on hyvä harjoitella pussipursotusta, joskos senkin taidon vielä joskus oppisin Nolostunut.